Nieuws

Drukte om glasvezel in Noord-Limburg

Terwijl in het buitengebied van Noordwest-Limburg het startschot is gegeven voor de aanleg van glasvezel, wordt in Noordoost-Limburg nog druk onderhandeld met gemeenten.

Glasvezelorganisatie Glasvezel buitenaf is aan de oostkant van de Maas in Noord-Limburg in overleg om een glasvezelconvenant te kunnen ondertekenen. Naar verwachting zal dat volgende week, op 10 oktober gebeuren. Als dat document inderdaad wordt ondertekend, betekent dat ook dat er een vraagbundeling kan worden gestart in het buitengebied van Noordwest-Limburg.

Daarmee volgt dat gebied het voorbeeld van het buitengebied ten westen van de Maas in Noord-Limburg. Want in Nederweert is deze week officieel begonnen met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dat werd gevierd met enkele wethouders van betrokken gemeenten en Glasvezel buitenaf.

In totaal zal er de komende maanden ongeveer 800 kilometer gegraven worden in het buitengebied van de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert. Enkele maanden geleden bleek dat meer dan 60% van de bewoners in het buitengebied van Noordwest Limburg hadden gekozen voor glasvezel.

In het najaar van 2019 is de aanleg in Noordwest-Limburg waarschijnlijk afgerond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.