Nieuws

Druten moppert over slecht herstelde straten na glasvezelaanleg

foto: Delta Fiber Netwerk

In de gemeenteraad van Druten klinkt de nodige kritiek op de manier waarop de straten hersteld worden nadat er glasvezel is aangelegd.

Opnieuw zijn er vragen aan het college van B&W gesteld over het herstel van de straten na de graafwerkzaamheden. Gemeenteraadslid Ton Wijnen (Kernachtig Druten) heeft vragen gesteld, en eerder deed de fractie van De Dorpslijsten dat al.

Volgens Wijnen liggen op veel plaatsen de tegels scheef of niet strak, is er wat zand op gegooid, maar er wordt niet geveegd om te voegen. Daarom wil hij weten of het college van deze situatie op de hoogte is. Ook wil hij weten of daarover afspraken zijn gemaakt met het glasvezelbedrijf en hoe de controle op het herstellen van trottoirs in zijn werk gaat.

In Afferden, Deest en Druten wordt glasvezel aangelegd in opdracht van Delta Fiber Netwerk. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer NKM Network Services. De aannemer herkent zich overigens helemaal niet in de kritiek van enkele fracties. “Wij hebben zeer goed contact met de gemeente en toezichthouders. Er zijn 3 van de 4 gebieden vlekkeloos opgeleverd en ook eventueel herstel wordt altijd netjes en met spoed opgepakt”, reageert een woordvoerder van NKM Network Services.

foto: Delta Fiber Netwerk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.