Nieuws

E‑Fiber wil glasvezel in heel Deurne aanleggen

De gemeente Deurne en glasvezelbedrijf E-Fiber hebben een akkoord over de voorwaarden om heel de gemeente glasvezel aan te leggen, zowel in de bebouwde kom als in het buitengebied.

E-Fiber wil glasvezel aanleggen, zonder dat inwoners, organisaties en bedrijven aansluitkosten hoeven te betalen. De voorwaarden waarover onderhandeld is, gaan onder meer over de leges die E-Fiber moet betalen voor het aanleggen van de kabels.

Bij de aanleg van glasvezel gaat het om meer dan 10 kilometer, en daarom dreigen de leges de pan uit te rijzen als er geen afspraken over worden gemaakt, stelt E-Fiber. Daarom is met de gemeenteraad afgesproken dat de aanleg van glasvezel als project wordt gezien waarbij een andere begroting hoort. Het voorstel tot wijziging van de legesverordening wordt deze maand voorgelegd aan de raadscommissie en de gemeenteraad.

Wervingscampagne

Als de gemeenteraad met het voorstel instemt, kunnen de gemeente Deurne en E-Fiber een overeenkomst ondertekenen. Als die overeenkomst is getekend, kan E-Fiber vervolgens aan de slag gaan met de wervingscampagne.

Of het glasvezelnetwerk er daadwerkelijk komt, hangt af van voldoende deelname in Deurne. Als 40% van de inwoners, bedrijven en organisaties zich tijdens de campagne opgeeft als abonnee bij een provider, wordt op álle adressen in de gemeente Deurne glasvezel aangelegd.

foto: E-fiber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.