Nieuws

E-Fiber botst met KPN in Deurne

Hoewel netbeheerder E-Fiber al gestart is met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in Deurne, mengt KPN zich ook nog in de strijd.

Ongeveer twee weken geleden maakte E-Fiber bekend dat het een glasvezelnetwerk gaat aanleggen in Deurne, en de omliggende dorpen Liessel, Neerkant, Helenaveen en Vlierden, de buitengebieden en de industrieterreinen.

Toch probeert KPN ook nog steeds de harten van de inwoners van Deurne te winnen, meldt TotaalTV. Alleen kiest KPN ervoor om alleen glasvezel in de dorpskern van Deurne aan te leggen. De aanleg van het beperktere glasvezelnetwerk van KPN is hierdoor goedkoper dan het netwerk dat E-Fiber voor ogen heeft.

Dat wordt KPN niet in dank afgenomen. Gerard Overmars, directeur van E-Fiber, verwijt KPN dat het de ‘krenten uit de pap’ wil halen, als het om glasvezel gaat. Volgens Overmars heeft E-Fiber in Deurne de nek uitgestoken en volgt KPN nu snel.

foto: E-Fiber

  1. Ik denk dat het gemeentebestuur van dat HELE GEBIED moet ingrijpen en KPN moet verbieden om cherrypicking te doen. In die kern werkt ADSL en Kabel
    al lang met behoorlijke snelheden, en in het buitengebied niet. Waarom zou KPN
    dan alleen glas willen aanleggen waar men niet echt problemen heeft? In het buitengebied heeft men wel snelheidsproblemen en daar doet KPN niets aan.
    maar belet het mogelijk het hele project. Zoiets heet sabotage, @ACM ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.