Nieuws

Eerste aanmeldingen in Opsterland druppelen binnen

De eerste aanmeldingen voor glasvezel in het buitengebied van de Friese gemeente Opsterland zijn binnen. Volgens de regionale netbeheerder Kabelnoord is de belangstelling groot.

De lijst van Kabelnoord telt in Opsterland 2.347 adressen die in aanmerking komen voor de aansluiting op glasvezel in het buitengebied. Daarvan had vorige week 5,7% zich aangemeld voor glasvezel. Kabelnoord stelt als voorwaarde dat 60% van de adressen moet meedoen, anders gaat de aanleg niet door.
De buurtgemeenschap Olterterp gaat aan kop want daar heeft al zeker een kwart van de bewoners zich ingeschreven voor een glasvezelabonnement.

Afgaand op de opkomst van de eerste drie informatieavonden die vorige week werden gehouden, meldt Kabelnoord dat er in Opsterland grote belangstelling is voor glasvezel.

Kabelnoord gaat met steun van de provincie de komende jaren in het hele buitengebied in Friesland glasvezelkabels aanleggen. Het gaat in totaal om ongeveer 21.000 zogenaamde witte adressen, adressen waar commerciƫle partijen geen snel internet willen aanleggen. Opsterland, met 2.347 adressen, is de derde gemeente (na Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel) waar Kabelnoord de belangstelling inventariseert, aldus sa24.

Aanmelden kan tot 19 november.

foto: Kabelnoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.