Nieuws

Eerste aansluitingen in Geldermalsen geactiveerd

Na diverse vertragingen tijdens de aanleg kan een deel van de bewoners deze week voor het eerst de glasvezelaansluiting gebruiken. Een wethouder van Geldermalsen activeert deze week de eerste huisaansluiting.

In Geldermalsen wordt sinds augustus 2012 gewerkt aan de aanleg van het glasvezelnetwerk van netwerkbedrijf Reggefiber. In totaal gaat het om ongeveer 8500 aansluitingen in de kernen Geldermalsen, Meteren, Tricht, Deil en Beesd.

Van die 8500 aansluitingen zijn er nu ongeveer 2000 gerealiseerd, meldt een lokale krant. De eerste gebruikers kunnen vanaf woensdag hun glasvezelverbinding daadwerkelijk benutten. Dan activeert wethouder Ronald van Meygaarden (Beleid en Beheer Openbare Ruimte) van de gemeente Geldermalsen de eerste aansluiting.

Eind januari maakte Reggefiber nog bekend dat de planning voor de aanleg werd aangepast. Aanvankelijk zou de aanleg voor de zomervakantie zijn afgerond. Maar in januari werd dit ‘vanwege onvoorziene omstandigheden’ uitgesteld tot na de zomer van 2013. Die omstandigheden bestaan onder meer uit een vorstperiode en werkzaamheden aan het spoor waardoor de aanleg van glasvezel vertraging heeft opgelopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.