Nieuws

Eerste bewoners Stadskanaal en Westerwolde aangesloten

De eerste bewoners van het buitengebied van Stadskanaal en Westerwolde zijn aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van glasvezelaanbieder Mabin Groningen.

Vandaag worden de eerste aansluitingen in Stadskanaal en Westerwolde feestelijk geactiveerd en getest. Dit gebeurt door twee wethouders van de twee gemeenten die een snelheidstest zullen uitvoeren.

De komende maanden worden ook andere aangemelde adressen in de buitengebieden aangesloten op het glasvezelnetwerk, meldt het Streekblad.

In totaal moet er 575 kilometer aan geulen worden gegraven en daarin wordt 1500 kilometer aan kabel gelegd. In die kabels is plaats voor die 47.000 kilometer aan glasvezel, aldus Mabin.

In het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal werd eind vorig jaar een vraagbundeling gehouden. De aanleg zou doorgaan als minimaal 50% van de adressen in het gebied zou meedoen. Uiteindelijk heeft 57% van de bewoners en bedrijven zich ingeschreven.

Naar verwachting hebben alle ingeschreven adressen in het eerste kwartaal van 2019 de beschikking over een werkende glasvezelaansluiting.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.