Nieuws

Eerste verdeelstation voor glasvezel aangekomen in Delfgauw

Bewoners van Delfgauw en Pijnacker werden onlangs verrast toen plotseling een verdeelstation voor glasvezel werd afgeleverd. Blijkbaar zijn niet alle inwoners daarover goed geïnformeerd.

In Pijnacker en Delfgauw zal een glasvezelnetwerk worden aangelegd. KPN NetwerkNL is daar onlangs in Delfgauw mee begonnen, zo getuigt een foto op Twitter van de plaatsing van een verdeelstation op een hoek in de Schellingstraat.

De gemeente geeft in een reactie toe dat er vanuit de gemeente en KPN ‘communicatie richting de buurt zal volgen’. Volgens een verklaring van de gemeente zijn verschillende plaatsen onderzocht voor het verdeelstation en kwam deze plek als beste uit de bus. “Het gebouwtje staat hier het minst in de weg. Omwonenden kijken er niet direct op uit. Ook is het verdeelstation goed bereikbaar voor de kabels die KPN gaat leggen.”

Begin mei worden de heipalen in de grond geslagen en wordt het verdeelpunt op de juiste positie geplaatst. Bewoners krijgen via KPN nog informatie over de aanleg van glasvezel, zo stelt de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.