Nieuws

Eindsprint nodig voor glasvezelcampagne in Drimmelen

wethouder Harry Bakker-Drimmelen_op_Youtube

Of er glasvezel komt in het Brabantse Drimmelen en het omliggende gebied, is nog onzeker. De campagne loopt nog enkele dagen.

De glasvezelcampagne voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Drimmelen, vlakbij Oosterhout en Geertruidenberg, liep aanvankelijk tot 16 maart. Toen had ongeveer een kwart van de mensen (26%) zich ingeschreven voor een glasvezelabonnement en dat was te weinig om de aanleg door te laten gaan. “We zien dat de behoefte aan snel internet groot is, maar begrijpen ook dat inwoners, gezien de ontwikkelingen, langer de tijd nodig hebben om een weloverwogen keuze te maken”, schreef Glasvezel buitenaf onlangs.

Glasvezel buitenaf besloot daarom om de campagne te verlengen tot 20 april. Dan moet 40% van de bewoners van Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Wagenberg, de buurtschappen Blauwe Sluis en Helkant en het buitengebied van gemeente Drimmelen zich hebben aangemeld, want anders gaat de aanleg niet door.

Om voldoende mensen in beweging te krijgen, riep de Drimmelse wethouder Harry Bakker deze week in een video (zie hieronder) op om vooral een abonnement af te sluiten. Of dat heeft geholpen, zullen we over een paar dagen weten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.