Nieuws

Eurofiber vordert met aanleg glasvezel voor gemeente Rotterdam

Het zakelijke glasvezelbedrijf Eurofiber heeft de eerste fase afgerond van het glasvezelnetwerk tussen locaties en objecten van de gemeente Rotterdam.

Eurofiber startte in januari van dit jaar met de aanleg van een grootschalig, fijnmazig glasvezelnetwerk tussen alle 300 locaties van de gemeente Rotterdam. De tweede en tevens laatste fase is inmiddels gestart.

De werkzaamheden die Eurofiber voor de gemeente Rotterdam uitvoert bestaan uit twee fasen, vertelt projectmanager Richard Nielen van Eurofiber. “In de eerste fase, die nu succesvol is afgerond, hebben we het hoofdnetwerk gebouwd. Dit is de verbinding tussen de twee datacenters van de gemeente en de zeven hoofdlocaties. Deze connecties zijn volledig redundant, waardoor beschadiging van een verbinding niet leidt tot onderbrekingen. ‘Mede dankzij de goede samenwerking met de gemeente en met onze partner VolkerWessels Telecom liggen we volledig op schema.“

De komende maanden sluit Eurofiber diverse glasvezelringen op het netwerk aan om 300 locaties binnen en buiten Rotterdam met elkaar te verbinden. Eind 2018 wordt het glasvezelnetwerk opgeleverd, waarna Rotterdam het netwerk in gebruik kan nemen.

foto: Gemeente Rotterdam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.