Nieuws

Europese telecomautoriteit pleit voor snellere uitrol van glasvezel

foto: Europa.eu

Een snelle uitrol van glasvezel in Europa is belangrijk voor het streven naar een groenere, meer competitieve economie die nog moet herstellen van de coronapandemie.

Dat was vorige week de boodschap van BEREC, de koepelorganisatie van Europese telecomautoriteiten, volgens advanced-television.com. “Een snelle uitrol van glasvezelnetwerken is een absolute voorwaarde voor het concurrentievermogen en de duurzaamheid van de EU op lange termijn”, aldus BEREC-voorzitter Michel van Bellinghen.

Van Bellinghen suggereerde dat de pandemie en het NextGenerationEU-fonds ‘een indrukwekkende rol kan spelen bij het bevorderen van een snelle groei van de vraag en het aanbod van digitale diensten’.

Ook de Europese Investeringsbank (EIB) is overtuigd van de noodzaak van de uitrol van glasvezel. “Glasvezelnetwerken zijn een essentieel onderdeel van de aanpak van klimaatverandering en worden daarom volledig gesteund voor financiering door de Europese Investeringsbank Bank”, aldus Harald Gruber van de EIB.

Investering

“Het versnellen van de overgang naar volledige glasvezeldekking zal een investering van 300 miljard euro vergen tegen het einde van het decennium,” stelt Lise Fuhr, directeur-generaal van ETNO, de Europese vereniging van telecommunicatienetwerkexploitanten. “Maar het kan in heel Europa enorme voordelen opleveren: 2,4 miljoen nieuwe banen, een jaarlijkse economische winst van 113 miljard euro en een vermindering van de koolstofuitstoot met 15%.”

foto: Europa.eu

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.