Nieuws

Fiber Carrier Association houdt pleidooi voor thuiswerken

foto: Pixabay

De Fiber Carrier Association (FCA), de branchevereniging voor onafhankelijke glasvezel carriers, roept op om vooral vanuit huis te blijven werken. Dat kan dankzij de beschikbaarheid van glasvezel op veel plaatsen.

Volgens de belangenclub hebben de coronamaatregelen bewezen dat de Nederlandse digitale infrastructuur van grote maatschappelijke meerwaarde is. Bovendien heeft thuiswerken meer voordelen, zoals het afnemen van de files op snelwegen.

Zo is het terugdringen van het woon-werkverkeer een van de belangrijkste redenen voor Nederlanders om het thuiswerken (voor een deel) te handhaven, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research. Een andere reden die wordt genoemd, is de flexibiliteit in werkuren die mensen als zeer prettig ervaren. “Op langere termijn kan het thuiswerken ook zorgen voor een reductie van CO2 uitstoot, minder files en veiliger verkeer.”

De oproep van de FCA komt niet uit een onverwachte hoek. Uiteindelijk is thuiswerken alleen mogelijk met een goede stabiele internetverbinding. De leden van de FCA zijn allemaal partijen die bezig zijn om Nederland te voorzien van snelle stabiele internetverbindingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.