Nieuws

Flevoland bedient bruggen en sluizen via glasvezel

Alle bruggen en sluizen van de provincie Flevoland kunnen over twee jaar op afstand worden bediend dankzij de aanleg van een glasvezelnetwerk in de hele provincie.

Dat is deze week afgesproken in het nieuwe Programma Meerjaren Infrastructuur en Transport (PMIT) 2012-2016 dat de provincie heeft opgesteld ten behoeve van een betere bereikbaarheid van Flevoland.

Vanaf december 2013 zullen alle bruggen en sluizen in Flevoland worden bediend vanaf één centrale locatie. Het glasvezelnetwerk dat hierbij gebruikt wordt, is nu al aangelegd, zo meldt de provincie. In 2012 en 2013 wordt nog een nieuw bedieningsgebouw gerealiseerd en worden de elektrotechnische systemen voor de afstandsbediening aangelegd.

Het voordeel van het op afstand bedienen van bruggen en sluizen is dat de bedieningstijden  ruimer worden. En bovendien kan de provincie haar medewerkers efficiënter inzetten, zo stelt Flevoland.

Het project ‘afstandbediening provinciale vaarwegobjecten’ past binnen een groter pakket van maatregelen om de knelpunten van 121 kilometer landelijke vaarroutes op te heffen. De provincie heeft ruim 7 miljoen euro vrij gemaakt voor dit project, waarvan de helft uit subsidies van het Provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk Gebied (PMJP).

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.