Nieuws

Gemeente Aalten krijgt klachten over glasvezel

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Aalten, Dinxperlo en Winterswijk is voor een groot deel voltooid, maar er komen klachten binnen. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders met Glasvezel buitenaf afgesproken dat de klachten en problemen moeten worden opgelost.

Aanleiding voor de discussie zijn vragen van gemeenteraadslid Henk Meerdink (HenkMeerdinkVolksvertegenwoordiging) over de situatie rond de plaatsing van een schakelkast voor circa 300 aansluitingen aan de Klokkemakersweg in IJzerlo. Volgens Meerdink hebben bewoners daar geklaagd over de ventilatoren en de trillingen van de grondplaten die geluidsoverlast veroorzaken. Hoewel de kast nog niet eens op volle toeren draait, zou dit al hebben geleid tot gezondheidsproblemen bij bewoners.

Wethouder Ted Kok zegt de klachten van bewoners serieus te nemen, maar de verantwoordelijkheid voor de locatie van de betreffende kast ligt bij Glasvezel buitenaf, die investeert in het glasvezelnetwerk. “Ik heb de toezegging gehad dat als de problemen niet opgelost worden, dat de kast dan wordt verplaatst”, zo zei hij tijdens de raadsvergadering. Eerst zal Glasvezel buitenaf onderzoeken of er nog andere oplossingen mogelijk zijn. Ook gaat de gemeente Aalten zelf meten of de kast leidt tot geluidsoverlast.

Rommelig

Volgens Guido Uland van de Progressieve Partij is er sprake van een zootje bij de aanleg. Er is onduidelijkheid over wanneer bewoners wel of niet aangesloten worden en daarnaast zijn er meldingen van storingen en problemen. Hij wil dat de gemeente strakker de regie houdt.

Wethouder Kok is echter niet van plan om iets te ondernemen. “De aanleg van glasvezel in het buitengebied is een fantastisch initiatief, maar het is ook een particulier initiatief dus ik ga niets doen.”

  1. Iris Barkhuysen

    Breek me de bek niet open!! Inmiddels al 8 maanden aan het wachten op een administratieve aanpassing bij hen zodat ik een aanvraag kan doen.
    Wat een aanfluiting deze bureaucratische bende!!
    Geen duidelijke informatie en wekelijks een ander verhaal aan de telefoon… totaan: een jaar voor het verwerken hiervan is niet uitzonderlijk!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.