Nieuws

Gemeente betaalt niet mee aan glasvezel in deel Den Helder

Een deel van het buitengebied van Den Helder blijft voorlopig verstoken van glasvezel. De gemeente Den Helder ziet af van een subsidie voor de aanleg van een netwerk.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college dat de gemeente Den Helder, ondernemersvereniging HOV en de Land- en tuinbouworganisatie LTO de krachten hebben gebundeld voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De aanleg in het gebied de Zanddijk zou een investering van de gemeente vergen van 35.000 euro. En dat heeft de gemeente dus nu geweigerd, meldt Den Helder actueel.

“De HOV voert gesprekken met meerdere kabelmaatschappijen/providers die ook geïnteresseerd zijn in het aanleggen van de glasvezel in het buitengebied van Den Helder”, aldus de gemeente. “Helaas is er nog geen zicht op een definitieve planning”, zo schrijft het college. “Daarvoor is de gemeente afhankelijk van de HOV. Dat betekent ook dat we de bijdrage aan de onrendabele top hierop zullen afstemmen. Dit kan ook betekenen dat het WIFI-netwerk op het strand later beschikbaar is.

Voor een rendabele realisatie van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Den Helder is het wenselijk om aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van de gemeente Hollands Kroon. “Op het moment dat de rioolboring van Kooyhaven naar het Kooypunt plaatsvindt, worden de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel uitgevoerd.

foto: Google Maps

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.