Nieuws

Gemeente Coevorden stemt in met glasvezelinvestering

De gemeenteraad van Coevorden heeft ingestemd met een investering in de nog op te richten Glasvezel Zuidenveld BV. Het bewonersinitiatief Stichting Glasvezel Zuidenveld, de gemeente Coevoerden en Rendo’s glasvezeldochter RE-NET worden de drie aandeelhouders in deze BV.

De goedkeuring van de gemeente betekent dat het glasvezelinitiatief een injectie van 4,4 miljoen euro kan verwachten. Daarvan wordt 2,9 miljoen in de vorm van een lening gegeven en 1,5 miljoen voor deelname in de Glasvezel Zuidenveld Coevorden BV.

“Het is geweldig dat de gemeenteraad zich zo achter ons bewonersinitiatief heeft geschaard. Nu is het aan ons om die 40% binnen te gaan halen”, reageert Jaap Ruiter, voorzitter van de Stichting Glasvezel Zuidenveld.

Bij de glasvezelcampagne die nu wordt gestart, kunnen bewoners kiezen voor abonnementen van Tweak en TriNed. Bedrijven kunnen alleen kiezen voor provider NexxtComm.

Om de bewoners te informeren worden binnenkort twee informatieavonden gehouden door Glasvezel Zuidenveld op 10 en 15 januari. 10 januari is Glasvezel Zuidenveld te gast in Zweeloo, op 15 januari wordt de informatieavond gehouden in Dalen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.