Nieuws

Gemeente Oss geeft duidelijkheid over glasvezelaanleg

Als het aan de gemeente Oss ligt, is KPN niet de partij die een glasvezelnetwerk in de gemeente zal aanleggen. Dat gaat E-Fiber doen.

Dat antwoordt het college van B&W op vragen van de SP-fractie in de gemeenteraad. Aanleiding voor de vragen was het bericht dat KPN ineens interesse had om in Oss een glasvezelnetwerk aan te leggen. Dat leverde verwarring op en daarom wilde de SP van het college weten welke partij in de stad Oss glasvezel gaat aanleggen.

Volgens wethouder Frank den Brok van de gemeente Oss heeft KPN tot begin 2020 – ondanks herhaald verzoek van de gemeente Oss – geen interesse getoond in de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gehele gemeente Oss inclusief de buitengebieden.

“KPN heeft eind januari 2020 aangegeven alsnog interesse te hebben in de aanleg van glasvezelnetwerk in de gehele gemeente Oss inclusief de buitengebieden. Echter tot op heden heeft KPN nog geen vergunning aangevraagd”, aldus de wethouder.

In maart 2020 maakte E-Fiber bekend dat de aanleg van het glasvezelnetwerk in Oss definitief doorgaat, ondanks het feit dat de drempel van 30% niet in de gehele gemeente is gehaald, vooral in de ‘stad Oss’ was te weinig belangstelling.

Geen voorkeur

Wethouder Den Brok benadrukt dat de gemeente geen voorkeur heeft een van de twee marktpartijen. Feit is dat E-Fiber als enige aanbieder concrete stappen heeft genomen om te voldoen aan de wensen van de gemeente Oss: “een betrouwbaar glasvezelnetwerk voor de gemeente Oss en de buitengebieden”.

Wat de gemeente Oss betreft, kan KPN haar diensten aanbieden op het netwerk van E-Fiber, maar daarover moet het telecombedrijf zelf contact zoeken met E-Fiber.

foto: E-Fiber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.