Nieuws

Gemeente Oss is aantal gaslekken door glasvezelaanleg zat

De gemeente Oss is het aantal gaslekken als gevolg van de aanleg van glasvezel zat. Daarom heeft de gemeente een goed gesprek met netwerkbeheerder E-Fiber.

E-Fiber heeft maandag een gesprek gehad met de gemeente Oss en energiebedrijf Enexis, schrijft het Brabants Dagblad. Aanleiding voor het gesprek was opnieuw een gaslek afgelopen vrijdag.

Dit betrof een lek in Geffen en het was het elfde gaslek in ongeveer anderhalf jaar tijd in de gemeente. Daarom werd voor het weekend de aanleg van glasvezel tijdelijk stilgelegd.

Een woordvoerder van Enexis vertelt in de krant dat ze maandag tijdens het gesprek de regels en procedures nog eens doorgenomen hebben. Hij benadrukt het belang van zorgvuldig werken voor de veiligheid.

De aannemer die in opdracht van E-Fiber de aanleg uitvoert, heeft beterschap beloofd. Er wordt voorzichtiger gewerkt én er komt meer toezicht. Daarom gaat de aanleg van glasvezel in Geffen na een korte pauze dinsdag weer door.

In Oss zelf is E-Fiber nog met een vraagbundeling bezig. Inwoners hebben daar nog tot 1 februari de tijd om zich in te schrijven voor een glasvezelabonnement.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.