Nieuws

Gemeente Westland tekent contract voor glasvezelaanleg

De gemeente Westland heeft vorige week een overeenkomst getekend met Glasvezel buitenaf voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Westland en Midden Delfland.

Met deze overeenkomst is de start van de daadwerkelijke aanleg weer een stapje dichterbij. In december 2019 maakte Glasvezel buitenaf bekend dat alle inwoners van het buitengebied van Westland & Midden Delfland die zich hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting worden aangesloten. Vorige week werd dan officieel de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Westland.

“Ik ben heel blij dat de inwoners en bedrijven in Westland straks ook in het buitengebied over snel internet kunnen beschikken”, reageert wethouder Leen Snijders. “Bovendien denk ik dat een glasvezelaansluiting ook een pré is bij de verkoop van een woning. Glasvezel aanleggen is investeren in de volgende generatie.”

In de afgelopen periode is de beoogde aannemer al gestart met de eerste voorbereidende werkzaamheden. Zo werken ze op dit moment aan het technisch ontwerp van het netwerk en zoeken ze naar geschikte locaties voor de verdeelpunten. Op basis van deze voorbereidingen zal in de komende periode meer duidelijk worden over de start van de aanleg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.