Nieuws

Gemeenten met glasvezel scoren beter in Google-onderzoek

Twaalf gemeenten zijn uitgeroepen als winnaar van de eerste Nederlandse eTown Award van Google. In bijna al die gemeente ligt al een glasvezelnetwerk of wordt het netwerk op dit moment aangelegd, zo blijkt uit een inventarisatie van Glasvezelgids.nl.

De eTown Award is een nieuwe prijs voor gemeenten waar het midden- en kleinbedrijf het beste gebruik maakt van het internet.

Google-eTown-uitreiking2Afgelopen week heeft Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland, samen met Leendert-Jan Visser, directeur MKB-Nederland, de eerste Nederlandse eTown Award overhandigd aan de burgemeester van Wijchen. De overige winnaars krijgen binnenkort hun prijs.

Veel glasvezel
Voor zover bekend hebben negen van de twaalf winnende gemeenten al (voor een deel) een glasvezelnetwerk. Alleen in Weesp, Goes en Noordwijkerhout zijn de bebouwde kernen nog niet voorzien van glasvezel.

De uitreiking van de eTown Award is gebaseerd op een onderzoek van The Boston Consulting Group in opdracht van Google. Dit is nu per gemeente geïnventariseerd op basis van het aantal aanwezige online winkels aangesloten bij belangenvereniging Thuiswinkel.org, het aantal bedrijven dat online adverteert met Google AdWords, het aantal geregistreerde .nl-domeinnamen en de gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.