Nieuws

Gemiddelde internetsnelheid in Nederland niet lager door corona

Hoewel het coronavirus in veel landen zorgt voor tragere internetverbindingen, lijkt het vele thuiswerken in Nederland nauwelijks invloed te hebben op de internetsnelheid.

De breedbandsnelheid gemeten door Ookla (bekend van speedtest.net) was in Nederland tussen de 105 en 120 Mbps.

In sommige landen worden wel extra maatregelen getroffen om de grote drukte op de internetlijnen aan te kunnen. In Italië waar het internetgebruik sinds de coronamaatregelen met 90% zijn gestegen, wordt druk gewerkt door technici van Telecom Italia om problemen te verhelpen en extra capaciteit toe te voegen, schrijft de New York Times. Ook Vodafone heeft haar netwerkcapaciteit in de afgelopen weken met 50% verhoogd door het toevoegen van extra apparatuur en software.

Opvallend aan het beeld van vast breedbandinternet in Nederland, is dat het nagenoeg gelijk is gebleven. Zelfs tijdens de coronacrisis en het massaal thuiswerken. Dat is knap, want volgens de branchevereniging van datacenters groeide het internetverkeer in de afgelopen weken al met zo’n 15%. De verwachting is dat Nederlandse datacenters de komende tijd flink moeten opschalen om aan de steeds meer groeiende vraag te voldoen.

grafiek: speedtest.net

Verder is opmerkelijk dat de mobiele breedbandsnelheden in Nederland zijn tussen 16 en 23 maart zelfs toegenomen in plaats van gedaald, zoals onder meer in Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Zwitserland het geval was.

  1. Mooi , maar dan moeten we wel als een scheet blijven doorbouwen min EZK, om die voorsprong te blijven houden, en organisaties en bedrijven zich bij ons blijven vestigen, als knooppunt in Europa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.