Nieuws

Gennep krijgt glasvezel

De kogel is door de kerk: Gennep krijgt een glasvezelnetwerk. Voldoende huishoudens en bedrijven in de kernen en buitengebieden stappen over naar glasvezel waardoor het glasvezelnetwerk er kan komen.

Welk netwerkbedrijf het netwerk zal aanleggen, is nog niet besloten. Volgens glasvezelorganisatie Gennep Glasvezel is in ieder geval één netwerkbedrijf bereid om glasvezel in Gennep en omgeving aan te leggen. Op dit moment worden ook andere netwerkbedrijven benaderd voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Met de beste aanbieder wordt een samenwerkingsovereenkomst opgesteld, waarna ontwerp van het netwerk start en vergunningen kunnen worden aangevraagd.

Het streven is om nog voor de zomer met de aanleg te starten. Huishoudens en bedrijven die zich hebben aangemeld voor glasvezel, kunnen naar verwachting vanaf eind 2019 gebruikmaken van het supersnelle netwerk.

Aanmeldingen

Het tellen van de inschrijvingen duurde langer dan gedacht, maar de vereiste 35% is overal gehaald, meldt Gennep Glasvezel trots. In Ven-Zelderheide stapt 52% over naar glasvezel. In Gennep 21%, in Milsbeek 36%, in Heijen 42% en in Ottersum 45%. De dorpen scoorden beter dan de stad want in het buitengebied ervaren mensen meer problemen met hun internetverbinding dan in de kern Gennep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.