Nieuws

Gevecht om glasvezel in Weststellingwerf gaat door

De strijd om glasvezel in het Friese Weststellingwerf weet niet van ophouden. Hoewel de vraagbundeling nog een aantal dagen duurt, heeft Glasvezel buitenaf nu ook aangekondigd glasvezel te zullen aanleggen. Dat betekent dat er in het buitengebied twee verschillende glasvezelnetwerken worden aangelegd.

Eerder kondigde Kabelnoord namelijk al aan dat het in het buitengebied van de gemeente glasvezel wil aanleggen. Nu heeft Glasvezel buitenaf ook besloten dat zij een eigen glasvezelnetwerk gaan aanleggen.

Vaag over aanmeldcijfers

Volgens Glasvezel buitenaf heeft Kabelnoord onmogelijk de grens van 60% inschrijvingen gehaald. “Hoewel de financieel noodzakelijke drempel van 60% bij Kabelnoord niet is gehaald, wordt toch met gemeenschapsgeld een netwerk aangelegd. Dit lijkt misschien goed nieuws voor de bewoners, maar de financiële gevolgen voor Kabelnoord en haar klanten kunnen enorm zijn”, zo schrijft de glasvezelorganisatie.

Glasvezel buitenaf meldt echter zelf ook niet hoeveel aanmelding zij hebben gehad. Het blijft dus speculeren bij welke partijen de meeste huishoudens zich hebben aangesloten voor een glasvezelabonnement.

Planning

Glasvezel buitenaf wil niet alleen glasvezel in het buitengebied aanleggen, maar ook in de kern van Weststellingwerf. Volgende week is duidelijk welke adressen een aansluiting krijgen en start de aannemer met het maken van een detailontwerp, stelt Glasvezel buitenaf. Dan wordt ook meer duidelijk over de planning van de aanleg.

Bewoners kunnen zich overigens nog tot 4 maart aanmelden bij Glasvezel buitenaf.

foto: Google Maps

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.