Nieuws

‘Gigabit-snelheden vormen de basis van industrie 4.0’

Steeds meer bedrijven willen een eigen glasvezelaansluiting. Dat is de conclusie van een onderzoek dat in opdracht van de Duitse belangenorganisatie Bitkom is uitgevoerd onder bij meer dan 500 Duitse bedrijven met meer dan 50 werknemers. “Gigabit-snelheden vormen de basis van industrie 4.0”, zegt Bitkom-president Achim Berg.

De groei van glasvezel in de Duitse industrie zet door, volgens de onderzoekers. Meer dan de helft van de industriële bedrijven (57%) maakt al gebruik van een glasvezelverbinding. Hiervan vertrouwt 18% op een afzonderlijke glasvezelkabel, die exclusief voor het bedrijf beschikbaar is. 38% van de industriële bedrijven gebruikt nog steeds DSL of kabel voor internettoegang.

Die snelle internettoegang is wel belangrijk voor de bedrijven. Bijna tweederde (62 procent) vindt het zelfs erg belangrijk.
Veel industriële bedrijven die momenteel geen glasvezel gebruiken, willen zo’n verbinding voor zichzelf aangelegd hebben. Opvallend daarbij is dat maar veel bedrijven helemaal niet bereid zijn voor de aanleg van een glasvezelkabel te betalen.

Bijna de helft (48%) wil een glasvezelkabel hebben geïnstalleerd, maar alleen met volledige vergoeding door anderen. Nog een kwart (25%) zou bereid zijn om een eenmalige bijdrage te leveren. Van deze bedrijven wil ongeveer een op de vier (28%) tussen de 1.000 en 2.500 euro betalen, bijna evenveel (27%) zou zelfs 2.500 tot 5.000 euro willen betalen.

Waarom sneller?

De komst van glasvezel lijkt vooral belangrijk voor de toekomst, want over het algemeen is de meerderheid tevreden met hun huidige internetverbinding. Zes van de tien industriële bedrijven (59 procent) zeggen dat. Bijna een op de drie bedrijven is zelfs zeer tevreden.

Toch is er ook onvrede. 21% van de ondervraagden is ontevreden over hun huidige internetverbinding bijna net zoveel respondenten is zelfs ‘erg ontevreden’. 35% van de bedrijvenparken in Duitsland had in juli 2019 geen verbinding met snel internet. Wel is bij de meeste bedrijven de internetsnelheid de afgelopen twee jaar gestegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.