Nieuws

Glasvezel buitenaf druipt af in Lingewaard

Het buitengebied van de gemeente Lingewaard (tussen Nijmegen en Arnhem in), krijgt zeker glasvezel. Alleen legt niet Glasvezel buitenaf, maar de Digitale Stad het aan.

Glasvezel buitenaf wilde in het gebied glasvezel aanleggen als de belangstelling groot genoeg was. Maar het bedrijf heeft zich nu teruggetrokken. De organisatie Digitale Stad heeft bij de gemeente aangekondigd dat het in de loop van 2019 glasvezel gaat aanleggen in het buitengebied van Lingewaard.

Vanaf september waren er in Lingewaard twee marktpartijen actief die glasvezel wilden aanleggen in het buitengebied van Lingewaard: Glasvezel Buitenaf en Digitale Stad. Inwoners konden zich voor 20 november bij één van deze aanbieders inschrijven. De mate van belangstelling moest bepalen welke partij ook daadwerkelijk tot de aanleg van glasvezel zou overgaan. Dat konden er twee zijn, één of geen enkele.

Maar deze week heeft Glasvezel buitenaf dus de handdoek in de ring gegooid in de Gelderse gemeente. Inwoners die zich bij deze aanbieder hadden aangemeld, ontvangen binnen een aantal dagen persoonlijk bericht van Glasvezel Buitenaf, als dat al niet is gebeurd, stelt de gemeente.

Inwoners in het buitengebied van Lingewaard die een glasvezelaansluiting willen en zich nog niet bij Digitale Stad hebben aangemeld (dus ook mensen die zich eerder aanmeldden bij Glasvezel Buitenaf) kunnen zich alsnog bij Digitale Stad aanmelden.

Vanwege de stoelendans tussen Digitale Stad en Glasvezel buitenaf heeft Digitale Stad de inschrijftermijn verlengd tot en met 4 december aanstaande komt u in aanmerking voor dezelfde voorwaarden als andere inschrijvers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.