Nieuws

Glasvezel buitenaf staakt campagne in Buren

Het glasvezelnetwerk dat mogelijk in de gemeente Buren komt, zal niet door Glasvezel buitenaf worden aangelegd. De organisatie heeft de campagne in de gemeente per direct gestaakt.

Afgelopen week heeft zich in de gemeente Buren een tweede partij gemeld die graag glasvezel wil aanleggen. Het gaat om De Digitale Stad in samenwerking met KPN. De ruim 3.200 adressen in het buitengebied van Buren en de kleinste kernen, ontvangen per brief een aanbod van De Digitale Stad.

foto: Glasvezel buitenafDe Digitale Stad/KPN hanteert net als Glasvezel buitenaf een deelnamepercentage van 50%. “De Digitale Stad/KPN komt met een aanbod voor bewoners in het buitengebied en enkele kleine kernen waarmee Glasvezel buitenaf niet kan concurreren”, zo verklaart de organisatie. Glasvezel buitenaf heeft daarom vrijdag de stekker uit de glasvezelcampagne getrokken.

Sinds vrijdag is het ook niet meer mogelijk om een glasvezelabonnement af te sluiten via de website van Glasvezel buitenaf. Reeds afgesloten abonnementen vervallen per direct. Ook vervallen de eerder aangekondigde informatieavonden die gepland stonden op 14, 15, 16 en 17 januari.

Bij De Digitale Stad/KPN kunnen inwoners kiezen uit alle providers die zijn aangesloten op het landelijke glasvezelnetwerk, zoals KPN, T-Mobile, XS4ALL, Tele2 en Telfort. De Digitale Stad organiseert binnenkort informatieavonden waarvoor de inwoners nog zullen worden uitgenodigd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.