Nieuws

Glasvezel buitenaf wil dat Rheden leges fors verlaagt

Glasvezel buitenaf is bereid glasvezel aan te leggen in het buitengebied van de gemeente Rheden, maar alleen als de gemeente niet meer dan 20 euro leges rekent per aansluiting.

De 20 euro is een forse verlaging van de normale leges. De lagere leges betekenen wel dat er veel minder inkomsten zijn voor de gemeente. Bij een tarief van ongeveer 20 euro zou de legesopbrengst 4373 euro zijn voor 199 aansluitingen, in plaats van de eerder berekende 13.595 euro, meldt De Gelderlander.

Het is aan de gemeenteraad van Rheden om in te stemmen met het verlagen van de leges voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

De aanpassing van de leges is volgens Glasvezel buitenaf nodig om het project financieel haalbaar te maken. Vanwege het belang van de zaak wil het college Glasvezel Buitenaf ook toestemming geven om de kabels op een diepte van slechts veertig centimeter te leggen, in plaats van op de zestig centimeter die ervoor staan. Ook hiervoor moet de gemeenteraad nog toestemming geven.

Als de raad akkoord gaat, zal het netwerk er zeker komen. Eerder bleek namelijk al dat er voldoende mensen in het buitengebied bereid waren om over te stappen op glasvezel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.