Nieuws

Glasvezel De Wolden voorziet ook recreatieparken van glasvezel

Recreatieparken, randgebieden, nieuwe industrieterreinen in het Drentse plaatsje De Wolden worden alsnog aangesloten op glasvezel.

De organisatie Glasvezel De Wolden heeft een extra lening kunnen afsluiten bij de provincie zodat ook de recreatieparken binnen de gemeente De Wolden kunnen worden aangesloten, zo staat in een nieuwsbrief.

Op deze manier kunnen ook woningen in de zogenaamde ‘randgebieden’ rondom De Wolden, evenals nieuwe industrieterreinen waar geen ander glasvezelinitiatief actief is, dankzij deze extra lening aangesloten worden. In alle genoemde gevallen zijn daar wel enkele voorwaarden aan verbonden. Welke dat zijn, is niet bekend.

Zodra de aanleg van gemeente De Wolden voltooid is, beginnen de graaf- en andere werkzaamheden voor de recreatieparken en de randgebieden. Bewoners van deze adressen krijgen hier vooraf bericht over.

De aanleg van glasvezel in De Wolden is nog in volle gang. Er wordt op dit moment gegraven in De Wijk, Zuidwolde en het omringende buitengebied. Ook worden er al huisaansluitingen gemaakt en worden grote aantallen adressen aangesloten door de providers. In de gebieden die vóór Zuidwolde zijn aangesloten, worden nog aanvullende en/of herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

foto: Twitter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.