Nieuws

Glasvezel dichterbij voor buitengebied Flevoland

Inwoners in een groot deel van het buitengebied in Flevoland kunnen mogelijk uitkijken naar de komst van een glasvezelverbinding. De provincie is voor de aanleg van glasvezel in de provincie.

Verschillende politieke partijen in de provincie Flevoland vinden dat de provincie moet bijdragen aan de aanleg van glasvezel in het buitengebied in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.

Volgens gedeputeerde Michiel Rijsberman kost de aanleg zeker 8 miljoen, mogelijk zelfs 10 miljoen euro. Per aansluiting zou dat neerkomen op minimaal 3.500 euro, meldt omroep Flevoland. De provincie zou daarvan zo’n 3 tot 4 miljoen euro voor haar rekening moeten nemen, vindt Rijsberman. In Noordoostpolder was al een begin gemaakt met de aanleg van glasvezel. Daar bedragen de kosten van een aansluiting ongeveer 1.900 euro.

De provincie is al jaren bezig om de snelheid van het internet in het buitengebied te verbeteren, maar dat proces gaat moeizaam. Draadloze verbindingen blijven achter bij de verwachtingen.

Volgens landbouworganisatie LTO Noord zitten veel boeren met smart op snel internet te wachten. De behoefte aan bandbreedte groeit snel, zegt woordvoerder Arnold Michielsen tegen de regionale omroep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.