Nieuws

Glasvezel in Amsterdamse stadsdelen Bos en Lommer en Westerpark

foto: T-Mobile

In de Amsterdamse stadsdelen Bos en Lommer en Westerpark wordt dit jaar een glasvezelnetwerk aangelegd in opdracht van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber.

In totaal gaat het om ongeveer 29.000 huishoudens. Deze week is het officiële startsein gegeven voor de aanleg in de stadsdelen Bos en Lommer en Westerpark. De werkzaamheden zijn naar verwachting in september 2022 afgerond.

Als er glasvezel is aangelegd in Bos en Lommer en Westerpark, wil T-Mobile waarschijnlijk nog meer stadsdelen in Amsterdam verglazen.

Overigens komt er in Bos en Lommer en Westerpark mogelijk nóg een glasvezelnetwerk, maar dan van KPN. Op de site van KPN NetwerkNL meldt het telecombedrijf dat het met de gemeente plannen maakt voor de aanleg van glasvezel. “Zodra het plan van aanpak gereed is vertellen wij hier meer over.”

Randstad loopt achter

Nog altijd zitten grote delen van Amsterdam zonder glasvezel. KPN biedt op dit moment in 90.000 woningen in Amsterdam een glasvezelaansluiting in de gebieden Oosterparkbuurt, IJburg en Indische Buurt. Dat nu ook enkele stadsdelen van de hoofdstad aan de beurt zijn voor de aanleg van glasvezel, heeft wel lang geduurd.

Eind vorig jaar constateerde een vergelijkingswebsite nog dat de Randstad ver achterloopt als het gaat om het aantal glasvezelaansluitingen. De verklaring hiervoor was dat in buitengebieden eerder glasvezel wordt aangelegd omdat hier vaak geen goede alternatieven zijn. Ook is de aanleg in de Randstad lastiger dan in de meeste buitengebieden.

foto: T-Mobile

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.