Nieuws

Glasvezel in Borger-Odoorn wordt uitgebreid

De aanleg van glasvezel in het Drentse Borger-Odoorn wordt uitgebreid. Dat betekent niet alleen dat er meer adressen glasvezel kunnen krijgen, maar ook dat de kosten dalen.

Eind juni zijn waarschijnlijk een kleine 1000 huishoudens aangesloten op het netwerk van Digitale Stad Borger-Odoorn. Bij de vraagbundeling in 2019 hebben 1080 huishoudens zich aangemeld.

In de eerste fase van de aanleg worden namelijk alleen de ‘witte adressen’ (zonder coax-aansluiting) de mogelijkheid geboden om op glasvezel over te stappen. Maar zowel de gemeente, de Stichting Breedband Borger-Odoorn als Digitale Stad hebben nogal wat vragen gekregen van bewoners of de ‘grijze adressen’ aangesloten kunnen worden.

En het aantal adressen dat in aanmerking komt voor glasvezel, wordt dus uitgebreid. Bewoners van de ‘grijze’ adressen die daarvoor in aanmerking komen, worden de komende weken benaderd met het aanbod zich alsnog in te schrijven tegen marktconforme condities, schrijft de site wilookglasvezel.nl.

De uitbreiding van het aantal mogelijke aansluitingen heeft nog een voordeel. Het zorgt voor een betere bezetting en daardoor lagere kosten, aldus netbeheerder Digitale Stad. Nu betalen bewoners voor de glasvezelaansluiting 11 euro vastrechtvergoeding per maand, of eenmalig 1.900 euro. Wat de ‘lagere kosten‘ volgens Digitale Stad concreet inhouden voor bewoners, is echter nog onduidelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.