Nieuws

Glasvezel in Gouda wordt uitgebreid

De aanleg van glasvezel in Gouda wordt uitgebreid. Inmiddels heeft al bijna 30% van Gouda een glasvezelaansluiting van Rekam. Binnenkort worden ook de wijken Bloemendaal en Plaswijck aangesloten.

Dat meldt netbeheerder Rekam, dat daarbij samenwerkt met KPN en GlasDraad. Inmiddels hebben zij ongeveer 10.000 huishoudens in Gouda voorzien van een glasvezelaansluiting. En daar komen weer nieuwe wijken bij. “In het tweede kwartaal van 2019 verwachten wij het noordelijk deel van Gouda te schouwen. In het derde en vierde kwartaal volgt dan het zuidelijk deel.”

De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en na deze zomer vinden de eerste graafwerkzaamheden plaats, aldus Rekam. De eerste adressen kunnen in november 2019 al gebruikmaken van hun glasvezelaansluiting.

Update 12 juli: eerder stond dat er abonnementen afgesloten konden worden bij Delta, Caiway, Online en Kliksafe. Dit kan via Rekam/GlasDraad niet bij Delta en Caiway, maar wel bij een groot aantal andere providers (pdf) waaronder Online en Kliksafe.

  1. Peter

    De laatste alinea van dit artikel klopt niet.

    Deze 4 providers zijn juist niet beschikbaar via het netwerk van Rekam / Glasdraad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.