Nieuws

Glasvezel in Limburg neemt een vlucht

Weert is met de hakken over de sloot en krijgt een glasvezelnetwerk. Volgens een woordvoerster van Reggefiber heeft de Limburgse stad net voldoende animo om de aanleg van het glasnetwerk rendabel te maken.

Bijna 31 procent van de huishoudens heeft ingetekend voor een aansluiting op het nog aan te leggen glasvezelnetwerk, dat schrijft dagblad De Limburger dinsdag. Volgens de krant zal het netwerk in het voorjaar van 2012 gebruiksklaar zijn voor de bewoners van de bebouwde kom.

Eerder verlengde een Weertse wethouder de inschrijftermijn nog omdat er in september te weinig mensen voor waren. Dankzij extra informatiebijeenkomsten in de wijken Boshoven en Leuken is er voldoende vraag gecreeërd.

Ook in Stramproy werd al de ondergrens van 30 procent van de huishoudens gehaald. Afgelopen zomer tekende ongeveer de helft van de bewoners er al in op een aansluiting van Reggefiber.

Op diverse plaatsen in Limburg wordt gewerkt aan de aanleg van glasvezel.  Enkele maanden geleden meldde de provincie al dat ook de gemeenten Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw, Horst, Bergen, Peel en Maas, Meerssen, Beek, Nuth en Stein plannen hebben om een glasvezelnet aan te leggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.