Nieuws

Glasvezel rondom Coevorden gaat door

De aanleg van glasvezel in het Drentse gebied rondom Coevorden gaat definitief door. Dat heeft stichting Glasvezel Zuidenveld bevestigd.

Voldoende huishoudens in Coevorden, Gees, Geesbrug, Zwinderen, Dalen, Stieltjekanaal en Oosterhesselen hebben zich inmiddels ingeschreven voor een glasvezelabonnement. Voor de aanleg van glasvezel was het nodig dat 40% van de huishoudens zich zou aanmelden. En dat is gelukt. De teller staat inmiddels boven de 48%, aldus Glasvezel Zuidenveld. En de aanmeldingen lopen nog, dus de organisatie probeert de grens van 50% te halen.

De aannemer is inmiddels al gestart met de voorbereidingen voor de aanleg. De graafwerkzaamheden zullen op 13 mei beginnen. De start van de aanleg zal zijn in de buurt van Geesbrug, omdat de aannemer daar eenvoudig kan aankoppelen op het landelijke netwerk.

De hele planning van de werkzaamheden wordt binnenkort op de website van Glasvezel Zuidenveld gepubliceerd. Grofweg zal de route als volgt lopen: eerst Geesbrug, Gees, Zwinderen en Oosterhesselen, dan omlaag en boven Coevorden langs naar Dalen, Stieltjeskanaal en zo verder tegen de klok in, aldus een woordvoerder van het bewonersinitiatief.

De komst van glasvezel in het gebied rond Coevorden was nog helemaal niet zo vanzelfsprekend. De aanleg hing onder meer af van de belangstelling bij bewoners, maar ook van de financiering die mogelijk is gemaakt door gemeenten en de provincie.

foto: Glasvezel Zuidenveld

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.