Nieuws

Glasvezel toegezegd voor Schiermonnikoog en Ameland

kabelnoordHet Friese kabelbedrijf Kabel Noord wil binnen drie jaar alle klanten in Noordoost Friesland voorzien van glasvezel, inclusief de klanten op de eilanden Schiermonnikoog en Ameland.

Kabel Noord, dat telefonie-, televisie- en internetdiensten aanbiedt in vijf gemeenten, te weten Kollumerland, Dantumadiel, Dongeradeel, Ameland en Schiermonnikoog heeft afgelopen week ingestemd met de glasvezelplannen.

De genoemde vijf gemeenten die tevens aandeelhouder van Kabel Noord zijn, hebben vorige week ingestemd met het verglazen van het netwerk in een deel van het dekkingsgebied, schrijft het Friesch Dagblad.

De komende drie jaar zullen circa 13.000 aansluitingen, zo’n 80 procent van alle kabel- en internetaansluitingen in de regio, op glasvezel worden aangesloten. Voor dit project trekt het kabelbedrijf 20 miljoen euro uit.

Toch hoeft niet het hele netwerk te worden aangelegd, aangezien er al honderden kilometers glasvezel liggen. Het gaat echter om de laatste meters naar de huizen. Abonnees van Kabel Noord zullen door het bedrijf worden benaderd over de overgang naar glasvezel.

Het is de bedoeling dat na de periode van drie jaar ook de andere plaatsen in het verzorgingsgebied op glasvezel worden aangesloten. Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat er na de komst van glasvezel niets aan de prijs van het huidige abonnement verandert.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.