Nieuws

Glasvezel voor 31 dorpen in De Fryske Marren

31 dorpen in het gebied van De Fryske Marren hebben voldoende aanmeldingen verzameld om er glasvezel aan te leggen. Wanneer de aanleg gaat beginnen, is nog niet precies duidelijk.

Dat heeft de organisatie DFMopGlas vlak voor het weekend bekendgemaakt. In de eerste fase van de glasvezelcampagne kregen 24 dorpen al zekerheid op de komst van het netwerk. In de verlengde campagne zijn hier nog zeven kernen aan toegevoegd, aldus de glasvezelorganisatie. Alleen in Sloten en Oudemirdum komt geen glasvezel vanwege te weinig inschrijvingen.

De 7 dorpen die erbij zijn gekomen zijn Echtenerbrug, Langweer, Terherne en grote delen van Bakhuizen, Oudehaske, Sintjohannesga en Sint Nicolaasga.

Wanneer de aanleg van start gaat, is nog niet bekend. Vlak voor de bouwvakvakantie heeft DFMopGlas de aannemer opdracht gegeven voor het aanleggen van 54 kilometer glasvezelkabel op een traject wat loopt door de gemeenten Sudwest Fryslan, De Fryske Marren en Heerenveen. De kabel is besteld en de eerste haspels worden waarschijnlijk begin oktober geleverd. Ook moeten er nog zaken worden voorbereid zoals vergunningaanvragen. DFMopGlas belooft de bewoners die zich hebben aangemeld binnenkort meer informatie te sturen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.