Nieuws

Glasvezelaanleg De Fryske Marren blijkt flinke klus

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen en het buitengebied van De Fryske Marren is in volle gang, maar er is nog veel werk aan de winkel.

Het project kent 3 fases. Aannemer BAM Infra Telecom is nu aan het graven in de gebieden Joure, Langweer en Doniaga. In fase 2 gaat BAM verder in de gebieden Ydskenhuizen, Wyckel, Oudehaske en Sint Johannesga. In Wyckel is het schouwen van de woningen inmiddels gestart. In fase 3 komen de gebieden Delfstrahuizen, Oosterzee, Elahuizen, Oudemirdum, Rijs en Terherne aan de beurt.

Glasvezelorganisatie De Fryske Marren op Glas meldt dat er 75 kilometer is gegraven van de in totaal 700 kilometer die gegraven moet worden om het hele gebied van glasvezel te voorzien. De organisatie erkent dat het een complex project is. “De aanleg van het glasvezelnetwerk in De Fryske Marren is enorm traject waar verschillende partijen bij betrokken zijn, denk aan gemeente, waterschappen, grondeigenaren et cetera. Soms vraagt dit wel wat geduld van aangemelde bewoners.”

Vanwege de omvang van het project moet de planning voor de adressen die in fase 2 en 3 vallen nog worden uitgewerkt. Zodra de detailplanning bekend is, wordt het bekendgemaakt door DELTA Fiber Netwerk (Glasvezel buitenaf) en DFMopGlas.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.