Nieuws

Glasvezelaanleg Groningse gemeente Het Hogeland gestart

foto: Delta Fiber Netwerk

In de Groningse gemeente Het Hogeland is de aanleg van glasvezel gestart. In het oostelijke en zuidelijke deel van de gemeente zijn de werkzaamheden officieel afgetrapt.

Wethouder Eltjo Dijkhuis (gemeente Het Hogeland) zette vorige week samen met Piet Grootenboer (directeur Delta Fiber Netwerk) en projectleider Els Wierda (Van Gelder Telecom) de eerste schop in de grond in het centrum van Uithuizen. Daarna volgen de oostelijke dorpen Hefswal, ’t Lage van de Weg, Oosteinde, Roodeschool, Uithuizermeeden, Usquert en Warffum. De graafwerkzaamheden in de bovengenoemde dorpen nemen in totaal ongeveer een jaar in beslag.

Ook in de zuidelijke dorpen Adorp, Bedum, Groot Wetsinge, Klein Wetsinge, Noordwolde, Onderdendam, Sauwerd en Zuidwolde gaat aannemer Van Gelder Telecom langs de deuren om te overleggen waar het glasvezelkastje in de woning geplaatst mag worden.

In een ander deel van de plattelandsgemeente Het Hogeland loopt nog een glasvezelcampagne om daar uiteindelijk ook een glasvezelnetwerk te kunnen aanleggen.

foto: Delta Fiber Netwerk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.