Nieuws

Glasvezelaanleg in buitengebied Hollands Kroon gestart

Na een lange voorbereiding is maandag 7 januari gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon.

Coƶperatie Breedband Hollands Kroon heeft, sinds de oprichting in juni 2014, een intensief traject achter de rug. Na vele gesprekken met providers, aannemers, gemeente, provincie, ministerie, andere initiatieven en tal van adviseurs gaan we nu eindelijk aan de slag, aldus de glasvezelcoƶperatie.

De aanleg start in de omgeving Anna Paulowna en Breezand. Op bedrijventerrein Kruiswijk wordt het eerste gebouw met de benodigde apparatuur geplaatst. Na Anna Paulowna en Breezand wordt de rest van de gemeente Hollands Kroon aangesloten.

Samenwerking

Breedband Hollands Kroon werkt sinds oktober 2016 samen met de Texelse provider Kabeltex om een glasvezelnetwerk in de gemeente te krijgen. Nu het zover is voert aannemer Photonic Networks uit Alkmaar de aanleg uit in opdracht van Kabeltex. Naar verwachting hebben de eerste inwoners rond de zomer een werkende glasvezelverbinding.

Hollands Kroon is een fusiegemeente die in 2012 is ontstaan na de samenvoeging van de Noord-Hollandse gemeenten Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Niedorp.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.