Nieuws

Glasvezelaanleg in buitengebied Ooststellingwerf gestart

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van het Friese Ooststellingwerf is dinsdag officieel van start gegaan. De eerste schep ging de grond in bij Donkerbroek, schrijft Kabelnoord.

De komende maanden zal er bijna 300 kilometer aan glasvezel in de grond worden gelegd om de woningen en bedrijven in het buitengebied van glasvezel te voorzien. Het gaat om het zogeheten witte buitengebied, dus huizen waar alleen een koperverbinding voor internet ligt, die tegenwoordig als veel te traag wordt gezien (<30 Mbit/s).

De aanleg wordt uitgevoerd door aannemer Van Gelder Telecom in opdracht van Kabelnoord in samenwerking met glasvezelcoöperatie DFMopGlas. Bij de vraagbundeling die aan de aanleg vooraf ging, meldde ruim 83% van de betrokkenen in het buitengebied van de gemeente Ooststellingwerf zich aan voor een abonnement bij één van de providers.

Ooststellingwerf is – na Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Opsterland – de vierde Friese gemeente op rij waar Kabelnoord glasvezel in het buitengebied aanlegt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.