Nieuws

Glasvezelaanleg in Maasdriel officieel afgetrapt

foto: ubrivierenland.nl

In het buitengebied van de gemeente Maasdriel is deze week begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Woensdag werd de aftrap gegeven door een plaatselijke wethouder.

Het netwerk wordt van oost naar west in fases aangelegd. Concreet betekent het dat de buitengebieden van de 7 gemeenten Culemborg, Maasdriel, Zaltbommel, West Maas en Waal, Neder-Betuwe, Tiel en West Betuwe worden aangesloten.

Deze deelnemende gemeenten hebben daarvoor de organisatie Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBR) opgericht. Digitale Stad gaat het glasvezelnetwerk beheren namens UBRivierenland.

De officiƫle aftrap werd woensdag 3 juni gegeven door een wethouder uit Kerkdriel, schrijft bommelerwaard.net, samen met aannemer Selecta Infratechniek. De eerste woningen kunnen naar verwachting tegen het einde van dit jaar of begin 2021 gebruikmaken van hun glasvezelaansluiting. Het gehele project neemt ruim 2 jaar in beslag.

Hoewel bijna 65% van de inwoners in de buitengebieden van de 7 gemeenten zich heeft ingeschreven voor een glasvezelverbinding, kan men zich nog altijd inschrijven via www.digitale-stad.nl/rivierenland.

foto: ubrivierenland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.