Nieuws

Glasvezelaanleg in Noordoost Friesland weer hervat

De aanleg van glasvezel in Noordoost Friesland, waaronder ook Ameland, kan worden hervat. Telecombedrijf Kabelnoord pikt de draad weer op na een nieuwe financiering.

Kabelnoord heeft in de regio Noordoost Friesland tussen 2014 en 2016 al 19.000 percelen aangesloten. Maar in 2017 stopte de bank met de financiering voor de rest van de glasvezelaanleg omdat er onvoldoende geld voorhanden was.

Doordat Kabelnoord zijn financiƫle positie heeft versterkt, zijn de (nieuwe) banken nu wel bereid om ook de aanleg in Noordoost Friesland te gaan financieren, meldt Waldnet. Hierdoor kon Kabelnoord in april al de glasvezelaanleg op Ameland vervolgen en zal de aanleg op het eiland begin 2019 helemaal klaar zijn. Het eiland Schiermonnikoog was al volledig voorzien van glasvezel.

Ook worden de werkzaamheden hervat in de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland waar ongeveer 12.000 aansluitingen moeten worden aangelegd.

Hoe het hele glasvezelproject vordert, is mede afhankelijk van de medewerking van gemeenten en het weer. Volgens deze planning worden de laatste woningen in maart 2021 aangesloten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.