Nieuws

Glasvezelaanleg Langedijk officieel van start

Glasvezelbedrijf FiberNH is in de Noord-Hollandse gemeente Langedijk, vlakbij Schagen, gestart met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Deze week verrichtte een wethouder van de gemeente officieel de eerste handeling waarmee de aanleg werd afgetrapt. De komende tijd zal aannemer Selecta Infratechniek bezig zijn om de bewoners in het gebied aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

Half maart ongeveer sloot de inschrijving voor glasvezel in Langedijk. Hoewel de grens van 50% aanmeldingen niet werd gehaald, besloot FiberNH toch om de aanleg van glasvezel door te zetten. FiberNH besloot de aanleg van glasvezel in Schagen en Den Helder door te laten gaan omdat het vertrouwen groot is dat het aantal aanmeldingen nog verder zal stijgen.

Overigens kunnen de bewoners alleen kiezen voor het aanbod van provider Solcon.

Mogelijk heeft ook het besluit van Kabeltex om het gebied te verglazen een rol gespeeld in de afweging van FiberNH om in het buitengebied een eigen glasvezelnetwerk aan te leggen.

Naar verwachting hebben de bewoners van Langedijk die zich hebben ingeschreven, dit najaar een werkende glasvezelaansluiting.

foto: FiberNH

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.