Nieuws

Glasvezelaanleg rondom Venlo en Roermond gestart

In het noordoosten van Limburg is deze week een begin gemaakt met de aanleg van glasvezel. Woensdag ging officieel de eerste schop de grond in die het begin inluidt van de graafwerkzaamheden.

In mei besloot Glasvezel buitenaf dat er voldoende aanmeldingen waren om te starten met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Roerdalen, Roermond en Venlo.

Volgens Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer bij Glasvezel buitenaf, is dit een bijzonder project. “Er wordt bijvoorbeeld ongeveer 560 kilometer gegraven voor dit glasvezelnetwerk. Dat is de afstand van hier tot voorbij Parijs. Daarbij komt glasvezelkabel langs ruim 4280 adressen te liggen. Veel van deze graafwerkzaamheden komen vlak langs de Maas. Daar moeten we rekening mee houden in onze planning.”

Globaal gezien gaat de aanleg van noord naar zuid door het gebied, van Bergen tot in Echt-Susteren. Als alles goed gaat, worden zullen de eerste aansluitingen nog voor de jaarwisseling gebruikt kunnen worden.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.