Nieuws

Glasvezelaanleg vertraagd door coronavirus

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben ook gevolgen voor de aanleg van glasvezel. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er minder mensen aan het werk.

Vanwege de maatregelen zijn er minder mensen aan het werk of wordt er met kleinere teams gewerkt. Daardoor kan de aanleg van glasvezel vertraging oplopen.

Bij de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Coevorden is hier sprake van, meldt RTV Drenthe. Tegenover de omroep bevestigt een woordvoerster van Glasvezel Zuidenveld dat ‘de aannemer vaak met Poolse werknemers werkt en die zijn nu allemaal naar huis’.

Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd door te werken binnen de coronamaatregelen. “Zo wordt er nog wel geschouwd en worden ook adressen aangesloten. Iedereen wordt nog eens extra gebeld en direct contact wordt vermeden.”

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Coevorden begon afgelopen zomer. Net voor de jaarwisseling werden de eerste adressen aangesloten, in Gees en Geesbrug.

foto: Glasvezel Zuidenveld

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.