Nieuws

Glasvezelaanleg vertraagd door tekort aan apparatuur

foto: Delta Fiber Netwerk

Wereldwijd kampen veel bedrijven met vertraagde leveringen van producten door het tekort aan chips. Ook de aanleg van glasvezel lijkt daardoor op sommige plaatsen vertraging op te lopen.

Bij de aanleg van glasvezel in Rhenen heeft Delta Fiber Netwerk de bewoners geïnformeerd over een vertraging. De bewoners die een glasvezelabonnement hebben besteld, moeten langer wacht op hun actieve glasvezelverbinding.

Voor het aansluiten van woningen moet het signaal van een glasvezelverdeelstation doorgestuurd worden naar ongeveer 800 woningen. Dit gaat in Rhenen dus langer duren. De vertraging wordt volgens de netbeheerder veroorzaakt doordat de levering van apparatuur later komt dan verwacht.

De graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in Rhenen zijn al in maart 2021 van start gegaan. Volgens de planning hadden alle inwoners voor het einde van het jaar 2021 aangesloten moeten zijn op het glasvezelnetwerk. Waarschijnlijk duurt het nog tot ergens in maart voordat de eerste aansluitingen kunnen worden geactiveerd.

In veel sectoren kampen bedrijven en consumenten met vertraagde leveringen omdat de productie van chips tijdens de coronapandemie flink op achterstand is geraakt.

foto: Delta Fiber Netwerk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.