Nieuws

Glasvezelcampagne in Noordoost Drenthe gestart

In het buitengebied van Noordoost Drenthe is deze week de glasvezelcampagne gestart. Opmerkelijk is dat de Stichting Drents Glasvezel Collectief (DGC) daarbij samenwerkt met Glasvezel buitenaf.

De inmiddels 40 dorpen die zijn aangesloten bij DGC, maken zich al jaren hard voor de aanleg van glasvezel in hun dorpen in de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Assen, schrijft Glasvezel buitenaf. DGC kan en wil de aanleg niet zelf financieren en realiseren. Daarom heeft DGC, in overleg met provincie en gemeenten, samenwerking gezocht en zijn er afspraken gemaakt met Glasvezel buitenaf over de aanleg van het netwerk. Voor het beheer van het netwerk werken zij samen met de lokale netwerkbeheerder RE-NET, onderdeel van RENDO groep.

De voorwaarde om te kunnen starten met de aanleg is dat minimaal 45% van de huishoudens meedoet. Dat betekent dat ze een glasvezelabonnement bij één van de minimaal vijf deelnemende dienstenaanbieders (providers) moeten afsluiten. De aanbieders zijn Caiway, Cbizz, Delta, Fiber en Helden van Nu. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding van 7,50 euro per maand of éénmalig een bedrag van 1.000 euro.

De inschrijving voor glasvezel in de regio duurt nog tot 17 december.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.