Nieuws

Glasvezelchaos is compleet in Friesland

Inwoners van Friesland zijn de concurrentie tussen de glasvezelbedrijven Kabelnoord en DFMopGlas/Glasvezel buitenaf meer dan zat. Er bestaat veel onduidelijkheid met als gevolg dat mensen zich dan maar niet inschrijven.

Bewoners van delen van Friesland ontvingen in een maand tijd zeker 12 keer post over glasvezel, meldt de site Bildtsepost. De post was afkomstig van de combinatie DFMopGlas/Glasvezel buitenaf, maar ook van Kabelnoord en de afzonderlijke providers die hun diensten op de netwerken willen aanbieden.

Door de vele aanbieders en bedrijven zien sommige bewoners door de bomen het bos niet meer. Het doel van al die post – namelijk de potentiële klant informeren – lijkt volledig te worden ondergesneeuwd waardoor veel mensen het niet meer begrijpen, schrijft de Friese site.

Kabelnoord legt zeker in het buitengebied glasvezel aan omdat het bedrijf daar subsidie van de provincie voor krijgt. Glasvezel buitenaf gaat in ieder geval glasvezel aanleggen in het buitengebied ten zuiden van de A31. DFMopGlas gaat in héél Noardwest Fryslân door met de glasvezelcampagne binnen de bebouwde kom, zowel ten noorden als ten zuiden de A31. In het buitengebied ten noorden van de A31 gaat Glasvezel buitenaf op dit moment geen glasvezel aanleggen, meldt Glasvezel buitenaf.

Een bewoner reageert op de website en vraagt zich af waarom de provincie niet ingrijpt om meer orde en duidelijkheid voor bewoners te scheppen. De VVD-fractie van Gedeputeerde Staten heeft onlangs wel vragen gesteld over de strijd tussen de glasvezelbedrijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.