Nieuws

Glasvezelinternetters zijn echte ‘heavy users’

Wat doen internetters die beschikken over een verbinding van 1 Gigabit per seconde (ca. 1000 Mbps), ongeveer twee keer zo snel als de snelste verbinding in Nederland? Ze internetten ongeveer drie keer meer dan gemiddeld.

Ook hebben ze relatief uitgebreide thuisnetwerken met vijf of meer apparaten. Dat blijkt uit een studie van de Fiber-to-the-Home Council Americas.

Uit het Amerikaanse onderzoek blijkt dat thuisgebruikers met zo’n supersnelle verbinding gemiddeld 8 uur per dag online zijn. Gemiddeld is dat in de Verenigde Staten nu 2,5 uur per dag.

Ook zijn deze gebruikers actief als het gaat om het opzetten en gebruiken van thuisnetwerken. De gigabit-internetters hebben gemiddeld 5 of meer apparaten op het netwerk aangesloten. Ongeveer één op de acht van hen hangt zelfs tien of meer apparaten in het netwerk.

Zeldzaam
Verbindingen met symmetrische snelheden van 1 Gbps worden al sinds 2010 aangeboden. Geschat wordt dat wereldwijd enkele honderden huishoudens zo’n gigabit-verbinding hebben. Een aantal telecombedrijven, waaronder Telia in Zweden, Sonic.net in de Verenigde Staten, ZON in Portugal, Turkcell Superonline in Turkije en NTT en KDDI in Japan, biedt op dit moment een dergelijke internetverbinding aan particulieren aan.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.