Nieuws, Zakelijk

Glasvezelnetwerk moet bedrijven naar Lelystad Airport trekken

Lelystad Airport wordt voorzien van een glasvezelnetwerk. Dat hebben de luchthaven, een glasvezelbedrijf en IT-bedrijf deze week in een contract vastgelegd.

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk geeft meerwaarde aan bedrijven die op dit bedrijventerrein zijn gevestigd, zo is het idee.
“Met de aanleg van het glasvezelnetwerk hebben bedrijven toegang tot een snelle en betrouwbare internetverbinding, onmisbaar wanneer je als luchthaven een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven wilt neerzetten”, stelt glasvezelbedrijf Levelfour.

De breedbandvoorziening moet vooral ook veel bedrijven aantrekken, zo valt op te maken uit de woorden van Peter Grotenhuis, directeur van Levelfour. “Door te investeren in de aanleg van een glasvezelnetwerk op de luchthaven, hebben de drie partijen het vertrouwen een aantrekkelijk optie te bieden voor bedrijven om zich hier ook op aan te sluiten.”

IT-bedrijf Syscon levert de diensten op het nieuwe netwerk, dat overigens wordt aangelegd door aannemersbedrijf Van Gelder. Binnenkort wordt er al gestart met de werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt, is de aanleg van het glasvezelnetwerk aan het eind van het eerste kwartaal van 2019 afgerond.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil van Lelystad Airport een belangrijke locatie maken zodat de drukte op Schiphol wat afneemt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.